Dirigent Norbert Bartelsman

Dirigent Norbert Bartelsman

Norbert Bartelsman studeerde orgel bij Bram Beekman en klavecimbel bij Cynthia Wilson op het Brabants Conservatorium. In 1989 studeerde hij af en behaalde op beide instrumenten de diploma's voor docerend en uitvoerend musicus. Daarna volgde hij meester-cursussen bij o.a. Albert de Klerk, Ton Koopman, Jos van Immerseel en studeerde het continuospel bij Andrew Lawrence King in Engeland.

Hij heeft koordirectie gestudeerd bij o.a. Reinier Wakelkamp en is hij als dirigent verbonden aan verschillende koren.

Hij heeft een studie gevolgd van de semiologie van het gregoriaans in Utrecht bij Marie-Louise Egbers en later bij A. Kurris op het conservatorium in Maastricht. Met verschillende gregoriaanse schola’s maakte hij diverse radio-opnamen voor de KRO, NCRV en de IKON. Over nieuwe ontwikkelingen in het gregoriaans geeft hij workshops voor de Gregoriusvereniging. Verder verzorgt hij regelmatig muziekuitgave’s.

Hij is lid van diverse kamermuziekensembles (barok) en heeft daarmee in het Netwerk voor Oude Muziek gespeeld. Als organist bespeelde hij o.a. de orgels in de Stevenskerk in Nijmegen en de St. Bavo in Haarlem. Hij is te beluisteren op verschillende Cd’s.

Als continuospeler treedt hij veel op in passies en oratoria. Hij is muzikaal adviseur bij de Werkgroep Vollebrechtorgel Erp.

Repetities

I Cantatori repeteert elke woensdag van 20.00 tot 21.30 uur in het Wijkcentrum de Schakel, adres: Archimedestraat 9, 6533 MA Nijmegen. Leden en belangstellenden van harte welkom.

Dirigent

Norbert Bartelsman studeerde orgel bij Bram Beekman en klavecimbel bij Cynthia Wilson op het Brabants Conservatorium.

Repertoire

Het repertoire van I Cantatori bestaat vooral uit polyfone muziek uit de Renaissance en vroeg barok, aangevuld met muziek uit latere perioden geinspireerd op de Renaissance.

Uitvoeringen

Enkele flitsen uit onze concerten.

Projecten

Demo

Agenda

Leden

Foto’s & Video’s

Links

Backstage (leden)
Ontwerp & beheer: Marco Huysmans